Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Japan Verlaagt Groeiprognose Bbp Door Afname In Consumentenbestedingen

Japan verlaagt groeiprognose bbp door afname in consumentenbestedingen

De Japanse economie zal dit jaar naar verwachting minder groeien dan eerder werd gedacht, omdat de consumentenbestedingen teruglopen te midden van stijgende prijzen en onzekerheid over de toekomst.

In zijn laatste rapport heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn groeiraming voor Japan voor 2023 verlaagd van 1,7% naar 1,6%. Het IMF citeerde de afnemende binnenlandse vraag als een belangrijke factor achter de neerwaartse bijstelling.

De consumentenbestedingen zijn goed voor ongeveer 60% van de Japanse economie. Ze zijn de afgelopen maanden echter gedaald, naarmate huishoudens te maken krijgen met stijgende prijzen voor voedsel, energie en andere basisgoederen.

De onzekerheid over de toekomst draagt ook bij aan de terugval van de consumentenbestedingen. Veel Japanners maken zich zorgen over de oorlog in Oekraïne, de stijgende inflatie en de pandemie van het coronavirus. Deze zorgen hebben ertoe geleid dat sommige mensen hun uitgaven hebben uitgesteld.

De zwakke consumentenbestedingen zijn een tegenslag voor de Japanse regering, die had gehoopt dat de economie na de pandemie van het coronavirus zou herstellen. De regering heeft een aantal maatregelen genomen om de economie te stimuleren, waaronder het verhogen van de overheidsuitgaven en het invoeren van belastingverlagingen. Het is echter nog onduidelijk of deze maatregelen voldoende zullen zijn om de economie op koers te houden.

De zwakke consumentenbestedingen zijn ook een slecht teken voor de wereldwijde economie. Japan is een belangrijke economie en een afname van de vraag uit Japan kan wereldwijd leiden tot een lagere groei.


Comments